Neuklopiva

Upravo takva, čitav život negdje van tuđih okvira, stršim i nikako da se uklopim. Valjda ću sa četrdeset početi polako ja trpati druge u svoju kutiju, pa tko uspije preživjeti, ostaje. Nikad ništa dobro nije izašlo iz mojih pokušaja prilagođavanja kako bih usrećila druge i učinila da se osjećaju manje nelagodno radi moje različitosti. Samo rastuća anksioznost u meni i onaj konstantan osjećaj ‘kad će puknuti?’. I koliko se god trudila ostavljati dojam da sam dobro i da je sve u redu, ipak nije bilo. Hodajuća tempirana bomba, koja ima običaj eksplodirati prekasno, i na samu sebe. Jebena empatija, za sve je imam, a za sebe najmanje.

Baš sve tuđe kutije su mi pretijesne. A Bože, jesi me skrojio…no hvala ti. Ionako se samo u tvojoj kući osjećam potpuno na mjestu. I to kad je prazna. Možda to jedino tako i treba biti, jedan na jedan.
Pa, bit će mi drago vidjeti te jednog dana, kad ćeš mi biti voljan objasniti moje ‘zašto’. Jer, ja trenutno nemam odgovora. Kažu da ti znaš bolje. Bez dogmi, molim.

19 thoughts on “Neuklopiva”

  1. Je, vjerujem 🙂 Meni dopizdilo prilagođavanje, samo se forsiram na nešto neprirodno. A malo njih pokazalo volju/želju da se barem malkice prilagode meni. Kad su svi ljudi uglavnom egocentrici..ali to j tema za jedan sasvim drugi post, u koji nemam snage ni želje više ulaziti, jer me sve to čačkanje vuče prema dolje.

   Like

 1. Ja se super prilagođavam – ali to još nije sve! Ako se prilagodim odmah, osim nogiranja dobijem i apsolutni ignore kompletne komunikacije! 🙂
  A kaj je najbolje – ne, ne zajebavam se.
  Najgore što se može učiniti ženi koju voliš jest uistinu je držati na dlanu poput kapi rose. Dopizdiš joj u tili čas. Sve ono što žene retorički žele, u stvari je popis stvari koje ni u ludilu ne smiješ napraviti. A ja, neizlječivo naivno blentav u svojim nadanjima, uopće ne želim da se meni itko prilagođava – nego tek da mi dopusti da se ja prilagodim njoj, bez da zbog toga pobjegne ko da imam gubu. Pa jebemu, jel’ to tolika žrtva?!?
  Zato me i udara toliko jako način kako Bedasta piše o svojem porivu za bježanjem. Previše puta doživljeno. Fak… 😦

  Like

  1. Meni je prva misao bila da to ti pišeš blog u ženskom licu kako bi pokazao koliko kužiš sve to. Zbilja. Prečudne neke koincidencije. I još uvijek nisam sigurna da to nisi ti.

   Like

  2. Prilagodbe su zahebane. Ni ja ne želim da mi se itko prilagođava. Niti se želim s ovim brojem godina u dupetu prilagođavati ikome. Nema to nekog smisla niti ikog može učiniti (kako Bluna kaže) sretnim. Ne volim ni žrtve (al’ svejedno ih primjenjujem, vragćegaznat što me tjera na to). Stanje mog uma (čitaj: duše) je takvo da želi pobjeći, a istodobno želi ostati. Zahebano. Što bi ti rekao, već doživljeno. Nikad neću odrasti 😦

   Like

   1. Ni ti ni ostalih 4 milijarde žena, s time da vas ima možda par tisuća koje to barem priznajete. 😀
    Žene koje žele pobjeći – uvijek ostanu. Bježe samo one koje barem malo žele ostati. Standardni fuzzy logic.

    Like

 2. Laskaš ovime više meni nego njoj jer ja više nemam takvu razornu energiju. I baš mi je drago da si ti rekla ovo što si rekla jer mi je bilo neugodno reći da imam užasno jak dojam da čitam sebe samog ali u mlađoj verziji, prije Rijeke i… svega.
  A toliko me pogađa da fizički boli.
  Jebemti, zbilja me treba ubit. Tvrdim da nisam mazohist, a oduševi me žena koja mi nanosi čak i fizičku bol. Pa jebiga onda.

  Like

   1. Itekako znam da je razorna, doživio sam takva razaranja prekonekoliko puta. Bluna to zna, zato i jest rekla da ima dojam kao da to ja pišem.
    Mladost je relativna. Iskustva se stiču koliko se stiču i to je ono što te smjesti u vremensku liniju postojanja. Možeš imati i 90 pa biti blentava šmrkavica. Ili sa 40 biti bedasta, whatever. 🙂

    Liked by 2 people

     1. Kako god, ali pokaži mi jednu jedinu ženu koja NE misli da joj je dupe preveliko i ja ću sam sebe ugristi za navedeni (odnedavna ne više premali) dio tijela. 😀

      Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.