Zašto?

Da se posložim. Da preradim i izbacim sve što me kopka, gricka, ili što je nedovršeno. Dovršeno ali nedorečeno. Da zaokružim situacije i podsjetim sebe na bitno. Na bitnoga. I na nebitnoga…tako ispada kad krive ljude predugo držiš u životu. Da zapamtim ono vrijedno pamćenja, i da pustim sve ono što ionako samo klizi…i obično otklizi prema nekoj manje zahtjevnoj s manje analitičkim umom. Koja se da lakše ukalupiti. Kojoj tuđi kalupi nisu tijesni i ne guše je. Koja se zadovoljava mrvicama i doziranjima.
Da prodišem i izoštrim intuiciju, da riječ koristim poput britve. Da stvari sažmem na esencije i iz svijeta izvučem ljepotu. Da arheološkom mukom iskopam dobro u ljudima makar me uvijek iznova razočaravalo ono drugo čega sam svjesna, ali u što odbijam zuriti i davati mu na važnosti.
Da naučim reći ne emocionalnim ucjenama i proračunatim prijateljstvima, mlakim poluzainteresiranostima i uzaludnim nadanjima.
Da u potpunosti prihvatim i prigrlim sebe.

I da živim.

4 thoughts on “Zašto?”

  1. Sviđa mi se post, jako, ali imam dva pitanja: da li si uradila sve ili većinu zadatog, i, drugo pitanje, zašto se post zove “Zašto”?

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.